Ondeugende Viervoeters
             samen leren en veranderen.....samen sterk door wederzijds begrip

Wie ben ik

Ik ben Chantal Kapteijn en ik ben gedragsbioloog, werkzaam bij Faculteit Diergeneeskunde (Universiteit Utrecht). Sinds 2007 heb ik ook mijn eigen bedrijf; Ondeugende Viervoeters en verzorg ik gedragsconsulten voor particulieren. Ook ben ik als docent verbonden aan verschillende opleidingen waaronder Tinley Academie (gedragstherapie paard) en Dogvision (gedragstherapie hond) en help ik hen nieuwe gedragstherapeuten opleiden.

Voordat ik bij de Gedragskliniek in Utrecht terecht kwam heb ik na mijn opleiding als Gedragsbioloog meer dan 12 jaar ervaring opgedaan als gedragsdeskundige voor Stichting AAP. Daar werkte ik aan de resocialisatie van exotische zoogdieren o.a. primaten. Ik heb daarnaast een Post-HBO bedrijfskunde studie gedaan en ik heb als Manager gewerkt voor de Dierenbescherming.

Tijdens mijn studie Biologie heb ik mij gespecialiseerd in het gedrag van honden en paarden. Onder andere heb ik mee gewerkt aan karaktertesten bij springpaarden (Jumpex onderzoek) in opdracht van het ID Lelystad en in samenwerking met het Nederlands Hippisch Centrum in Deurne. Ook heb ik mee gewerkt aan de MAG-test voor de Raad van Beheer. Ik ben gediplomeerd instructeur (O&O) en gediplomeerd gedragstherapeut (Dogvision). Uiteraard volg ik ieder jaar bijscholing en ben ik geaccrediteerd door Stichting Certipet  en aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Gedragstherapeuten. Doordat ik geacrediteerd ben kunt u een kwalitatief goed advies verwachten en zal uw zorgverzekering voor uw dier ook het gedragsconsult vergoeden.